Erik Krijgsman

Uit Waskuupedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Erik II statie.jpg

Erik is vanaf 1 juli 2016 lid van de vereniging.

Prins van d'Olde Waskupen in het jaar 2021 - 2022.
Hij regeerde als prins Erik II over Waskuupstad met het motto "'t Geet weer loos!".
Zijn hofhouding bestond gedurende het carnaval in februari 2022 uit adjudanten Rob Krijgsman en Danny Krijgsman en de narren Baue Menting en Tieme Lubbers en de dansmarietjes Sanne Krijgsman, Jade Jacobs, Nikki Ruttenberg en Jill Bijenhof. Voor het carnaval in juni 2022 bestonden zijn adjudanten uit Arthur Theunissen en Danny Krijgsman.
Erik was in 2014 adjudant bij prins Danny I (Danny Krijgsman) en meerdere jaren lid van de Raad van XI.
Tevens is Erik lid van de ZRC commissie, bedenker van diverse merchandise artikelen en acquisiteur advertenties voor de enige echte carnavalskrant De Waskuup.


Boven vlnr: Tieme Lubbers, Nikki Ruttenberg, Danny Krijgsman, Erik Krijgsman, Rob Krijgsman, Jade Jacobs en Baue Menting. Onder Jill Bijenhof en Sanne Krijgsman
Vlnr: Arthur Theunissen, Tieme Lubbers, Nikki Ruttenberg, Jade Jacobs, Erik Krijgsman, Danny Krijgsman, Sanne Krijgsman en Jill Bijenhof.
,

Persoonlijk woord van Old Prins Erik II:

Beste carnavaliste,
Wat een mooi en bijzonder carnavals jubileumjaar heb ik mee mogen maken. En hoe geweldig is het, om alles over de CV d’Olde Waskupen hier op Waskuupedia terug te vinden. Een fantastisch stuk naslagwerk, waar we met z’n allen trots op mogen zijn.
Nadat ik in november 2021 gepresenteerd was, begon er een onzekere tijd. Het virus covid-19 was nog volop aanwezig in Nederland en we leefden met z’n allen in een lock-down. Er was heel weinig mogelijk. Toch kwam er half februari een heel mooi bericht voor ons als Prins en Gevolg. De lock-down ging eraf! De horeca stak de handen uit de mouwen en op vrijdag 25 februari startte er een geweldig carnavalsfeest. Wij waren erbij en daar hebben we ontzettend van genoten. Wij waren aanwezig bij een aantal vriendengroepen en bezochten diverse horecazaken in Waskuupstad. Ook waren wij op uitnodiging van Marcel Braam aanwezig op de feestavond van de Vossejagers. Tijdens het carnavalsweekend heerste er overdag een aangenaam temperatuurtje van rond de 15 graden. Door het bijzonder mooie weer vond het feest ook deels op straat plaats.
Tijdens dit eerste carnaval heb ik als Hoogheid ook een nieuw speldje gepresenteerd: “11 jaar of langer lid (geweest) van de Raod van XI”. De leden, die het speldje in ontvangst mochten nemen, waren er zeer blij mee!

Na de carnaval was ik zelf ook aan de beurt en testte ik positief op covid-19. Maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen ons langzaam opmaken voor de receptie en het Hofbal.
Gedurende mijn carnavalsjaar heb ik in het bijzonder stil gestaan bij de vele vrijwilligers, die de vereniging rijk is. Niet alleen binnen de diverse commissies, maar ook daarbuiten. Tijdens het Hofbal heb ik weer diverse vrijwilligers mogen onderscheiden. Al die trotse gezichten, hebben mij zeer geraakt. Ik heb daarom ook officieel het verzoek ingediend of deze actie ieder jaar herhaald kan worden. Want zonder de vele vrijwilligers geen carnaval.

Vanaf mei begon ik met het bezoeken van de diverse wagenbouwers. Wat heb ik daarvan genoten. Zelfs in Breedenbroek (CV Van alles Wat) werd er gebouwd aan een mooie carnavalswagen. Bijzonder om mee te mogen maken was ook het enthousiasme van de vele groepen in Waskuupstad, Stokkum en Emmerich am Rhein.
De hele late avond bij de Ladies on Tour (wereldrecord wijn drinken is die avond volgens mij gesneuveld), het theekhangen bij CV Fiësta en de Jonge Bluumkes, het bezoek aan Tröske en co (waar wij al hadden voorspeld dat ze zouden gaan winnen), veurpruuve bij de 3xNixbooy’s (een goed verzorgde barbecue avond, wat sloeg op hun thema met de optocht) en niet te vergeten de Bende van 4 uit Beek. De mannen van deze laatste groep bezitten een rijke collectie naslagwerk over hun vele jaren carnaval in Waskuupstad. Ook waren we in mei aanwezig bij het Jubileumfeest van de Leertrekkers en het persoonlijke feest van Prins Clemens. Wat zeker ook de moeite waard is om te vermelden was het bezoek aan Kalkar on wheels op 28 mei. Wat hebben de vele kinderen genoten van de vele mensen in de binnenstad van Waskuupstad. In juni gingen we volop door met het afleggen van bezoeken. Daarbij werden de diverse dweilorkesten niet overgeslagen. Plus een voor mij belangrijk bezoek aan de Oekraïense medemens in hotel de Lantscroon. Door de oorlog zaten hier vele vluchtelingen met hun kinderen. Grappig om te vermelden is dat werkelijk dachten dat ik de Prins van Oranje was samen met mijn kinderen en beveiliging. Het waren hilarische uren, waar ik het nodige heb verteld over het Barghse carnaval.

Natuurlijk wil ik al die enthousiaste buurten en wagenbouwers bedanken voor het bijzondere carnavalsjaar. Jullie hebben laten zien in bijzondere tijden iets bijzonders te kunnen neerzetten, waarbij saamhorigheid en gezelligheid de boventoon voerden.

De carnaval in juni begon op 8 juni met een geweldig feest bij ons thuis in Stokkum. Na het Boogzetten konden rond de 100 mensen genieten van een goed glas bier en vele live optreden van Bokkie Peters, Peter Borkus en Remi Derksen (hij bracht het mooie nummer Gi-j bunt Stökkum) en dat onder aanvoering van DJ Angelo. Bijgekomen van het feest was er op donderdag de aftrap bij de Snor waar Marcel Schuurman voor de laatste keer de Hoogheid, Gevolg en Raod van XI toesprak en iedereen een geweldig carnaval toewenste. Daarna een prachtig bezoek aan FC Bergh. Vrijdagmorgen het bezoek aan de diverse scholen. Door de warmte bevangen moest ik mijn bezoek aan de bovenbouw van de diverse scholen in de middag afblazen. Zoals wel vaker werd er weer een beroep gedaan op de familie Cornielje. Narda kwam mij thuis bezoeken en het bleek een vastzittende spier in mijn nek te zijn, die zorgde voor duizeligheid en een ziek gevoel. Wonder boven wonder was ik ’s-avonds weer redelijk de oude en kon ik een geweldig XL feest op het Stadsplein meemaken. Een eenmalige happening, waar honderden carnavalisten op af kwamen. Zaterdag de mooie kerkdienst en in de middag het bezoek aan de vele buurten en straten. Voor mij persoonlijk één van de hoogtepunten. Zondag was het hoogtepunt de optocht, bovenop de Prinsenwagen met Jeugdprins Xavi. Wederom prachtig weer. Zelfs zo warm dat de dansmarietjes toestemming van mij kregen om sneakers aan te trekken in plaats van de zeer warme lederen laarzen. De adjudanten hadden hun jassen uit want het was boven de 20 graden. Uniek en eenmalig. Ter hoogte van de Snor stonden we stil en zette Adjudant Danny Deurdonderen van Normaal in. Het dak ging eraf! Het was een prachtige dag. Op maandag natuurlijk de prestatietocht, waar ik ook even de tijd heb genomen om de mensen in Gertrudis te bezoeken. Een memorabel moment waren ook de Old Prinsen aan lange tafels bij Kultuurhuus Heitkamp. Onder een lekker schijnend zonnetje hadden zij de dag van hun leven. Om 23.00 uur zat het carnaval erop en mocht ik de pop in de fik steken.

Over mijn carnavalsperiode kan ik nog veel meer vertellen, maar dan wordt mijn verhaal nog langer. Laat ik afsluiten met jullie te zeggen dat ik het fantastisch heb gevonden. Wat ben ik blij met jullie allemaal want zonder jullie carnavalisten geen carnaval! Bedankt voor de ontzettend mooie en gezellige tijd. Het jubileumjaar 2021-2022 was grandioos onder mijn motto ’t Geet weer loos!

Old prins Erik II