Piet van Nispen

Uit Waskuupedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Berend.jpg

Lid vanaf de oprichting 16 oktober 1955 tot 15 november 1965 en van 4 april 1977 tot aan zijn dood d.d. 12 mei 2001.

Hij maakte deel uit van het eerste bestuur. Tot hoe lang is (nog) niet exact bekend.

Piet van Nispen was in 1956 de eerste prins van d'Olde Waskupen.
Hij regeerde als prins Berend I over Waskuupstad met het motto "As 't maor gesmeerd lup".
Zijn hofhouding was toen nog erg beperkt en bestond uit zijn adjudanten Johan Nijhof en Theodor Raben en de narren Bennie Berndzen en Bennie van Kempen.

Ook in 1957 zwaaide hij de scepter over Waskuupstad. Dit keer onder het motto "Hol um aan d'n drèè-j". Zijn prinsennaam was wederom Berend I en ook de adjudanten waren dezelfde als in 1956 maar de narren zijn vervangen door Johnny Ebbing en Gerard Vermaas.

1958 was voorlopig het laatste jaar dat Piet prins was. Het motto van dat jaar "Niet nölen, deurdrèè-jen". Zijn adjudanten bleven hem trouw. Aan het gezelschap werden de narren Johnny en Wim Ebbing toegevoegd en ook voor het eerst drie dansmarietjes te weten: Helmy Ebbing, Emmy Knoop en Hanny van Uhm.

Na 1 jaar pauze is het in 1960 opnieuw Berend I die dat jaar voor de 3e en laatste keer het prinsschap aanvaard. Zijn gevolg bestond uit de adjudanten Piet Berben en Theodor Raben, narren Theo Kinnaer en Jan Spekking en de dansmarietjes Helmy Ebbing, Emmy Knoop en Hanny van Uhm.

Zij trokken met prins Berend I onder het motto "Wi-j batere wie-jer" door Waskuupstad.

gevolg 1957 bovenste rij vlnr: Gerrit Ebbing, Piet Welting, Stef van Uum, Johan Visser, Johan van Alen, Joep Visser en Johan Nijhof. Middelste rij vlnr: Hans Dijkman, Theodor Raben, Piet van Nispen, Herman Kampschmidt en Johan Ebbing. Onderste rij vlnr: Gerard Vermaas en Johnny Ebbing
Gevolg anno 1958: boven vlnr: Joep Visser, Frans Bernards, Johan Visser, Theo Hulst, Piet Berben en Anton Velthausz. Midden vlnr: Piet van Nispen, Johan van Alen, Johan Ebbing, Hans Dijkman, Gerrit Ebbing en Theet Vergeer. Onder vlnr: Johnny Ebbing en Wim Ebbing.
Gevolg anno 1960: Boven vlnr: Benny Velthausz, Bennie Mensing, Jan Geven, Theet Vergeer. Daoronder Johan Ebbing, Bernard Dünnwald, Gerrie van Halteren en Anton te Booij. Daoronder Johan van Alen en Chris Wensing Onder nar Jan Spekking, adjudant Piet Berben, Piet van Nispen, adjudant Hein van Uhm en nar Theo Kinnaer.

Fotoserie uit 1956:


Fotoserie uit 1957:


Fotoserie uit 1958:Fotoserie uit 1960: